Montmarket
Crémant d´Alsace A.O.C. Mayerling 0.375l

Šumivé víno biele suché, obsah alkoholu 12.5%.

Ľahké a svieže šumivé víno z Alsaska. Suché víno, vyrobené z odrôd Pinot Blanc a Auxerrois, v ktorom cítiť náznaky jablka, hrušky a kvetinové tóny.

Vynikajúce hodnotenie James Suckling: 90/100

Crémant je francúzske šumivé víno, ktoré prechádza rovnakým výrobným procesom ako šampanské nazývaným "methode traditionelle". Je to proces, pri ktorom dochádza k sekundárnemu kvaseniu vo fľaši, a nie vo veľkej kadi alebo nádrži z nehrdzavejúcej ocele, ako je to napr. pri talianskom Proseccu. Proces sekundárnej fermentácie dodáva Crémantu jeho charakter, vytvára bohatú textúru a stáva sa krémovejším.

Šampanské bude vždy kráľom sektu, Crémant sa však pomaly stáva čoraz populárnejším, pretože spotrebitelia ho považujú za podobný šampanskému v štýle aj kvalite, ale za polovičnú cenu.

Aké sú teda rozdiely medzi Šampanským a Crémantom?

Názov Šampanské môže používať iba šumivé víno ktoré sa vyrába vo vinárskej oblasti Champagne. Vyrába z odrôd hrozna Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier. Región Champagne pokrýva 130 štvorcových míľ a zahŕňa 5.000 výrobcov šampanského v 5 rôznych oblastiach.

Crémant sa vyrába v ôsmych regiónoch Francúzska. Predpisy týkajúce sa výroby Crémantu umožňujú vinárom používať širšiu škálu hrozna a na jeho výrobu sa používajú odrody ktoré sú synonymom daného regiónu.

 
This site uses cookies to help us provide services. By using our services, you consent to the use of cookies.