Gaštanový med je jedným z najsilnejších medov. Jantárová farba, plná výrazná chuť a neuveriteľný zdroj vitamínov. Spolu s levanduľovým medom parí medzi známe francúzske špeciality. Získava sa tak, že sa včelie úle v období kvitnutia gaštanov presúvajú do oblasti gaštanových hájov.
Je vynikajúci do pečiva a dokonale dopĺňa mäso a syr, často sa používa pri varení pre svoju výraznú arómu a silnú chuť. Kulinárski majstri hovoria, že je tým najlepším medom pre marinádu na grilované rebrá!
Gaštanový med je cenený pre svoju bohatosť na stopové prvky a polyfenoly, ktoré mu dodávajú stimulačný účinok na imunitný systém a krvný obeh. Historicky sa používa na boj proti ťažkým nohám, hemoroidom a kŕčovým žilám. Toto bohatstvo mikroživín mu tiež umožňuje pomôcť napríklad pri liečbe rán a pupienkov spojených s akné.