Ovocné a zeleninové konfity či čatní sa používajú na spestrenie rôznych jedál, majú sladkú či sladko kyslú chuť a ľahko nahradia omáčku na pečenej rybe, či restovanú cibuľu v hamburgeroch, hot-dogoch, alebo na grilovanom mäsku. Používajú sa aj na predjedlá alebo rýchle snacky, na rôzne tapas, na tvrdé syry, do bagiet alebo toastov, či do tortilly alebo lokše. Francúzi ich najčastejšie kombinujú s pečienkami foie gras, mäsovými terinami, rilletmi a paštétami.
V teplej kuchyni pridajte konfit na hotové jedlá pred ich servírovaním, alebo pridajte chvíľu pred ukončením grilovania či pečenia.
Cibuľové čatní, alebo aj cibuľový konfit, je perfektný na bagetku s maslom a syrom, výborne sa hodí k mäsu a rybám alebo k syrovému tanieru, ideálne je na prípravu domácich hamburgerov alebo amerických hot-dogov.
Zloženie: cibuľa (60%)*, trstinový cukor*, jablčný mušt*, soľ, želírovacia látka: ovocný pektín, korenie*, *BIO - organické zložky z ekologického poľnohospodárstva, vypestované bez použitia chemických hnojív a pesticídov.
Dátum minimálnej trvanlivosti: viď obal. Skladujte v suchu a chlade, po otvorení spotrebujte. Vyrobené vo Francúzsku.
Výživové údaje na | 100g |
Energia 217kcal / | 919kJ |
Tuky | 0,1g |
z toho nenasýtené | |
mastné kyseliny | |
Sacharidy | 52,7g |
z toho cukry | 50,5g |
Bielkoviny | 0,1g |
Soľ | 2g |