EXKLUZÍVNY A VÝNIMOČNÝ. TAKÝ JE TENTO JEDNOODRODOVÝ BIO EXTRA VIRGIN OLIVOVÝ OLEJ Z ČESRTVÝCH OLÍV PICHOLINES, SPRACOVANÝCH DO 12 HODÍN PO ZBERE. Ocenený zlatou medailou na výstave Gourmet de France.
To najlepšie zo sveta olivových olejov. Záruka exkluzivity a výnimočnej kvality! Ceny za studena lisovaných extra virgin olivových olejov v posledných rokoch vystúpali do výšin, ako jeden z mála olejov sú totiž vo všetkých odborných aj lajckých kruhoch bez pochýb považované za veľmi prospešné pre zdravie človeka. Väčšina olivových olejov predávaná hromadne je pritom zmiešaná z rôznych odrôd olív pochádzajúcich z rôznych krajín, kvalita tak nie je vždy garantovaná. Vysoká cena je však aj dôvodom ich falšovania, pričom prieskumy a testy laboratórií ukázali, že vysoké percento olejov najmä hromadnej výroby je falšovaných a často obsahujú aj vysoký podiel oleja ktorý nie je extra panenský za studena lisovaný a tiež podiel lacných rafinovaných rastlinných olejov, ako slnečnicový, repkový a iných, s negatívnymi dopadmi na naše zdravie. Oleisys však ponúka najvyššiu garantovanú kvalitu. Jednodruhový olej z olív picholines, vypestovaných na kontrolovaných olivových hájoch pri dodržiavaní podmienok ekologického poľnohospodárstva. Je to olej určený na konečnú priamu spotrebu na šaláty, cestoviny, pizzu, bruschetty, do nátierok, dipov, salsy a podobne. Je škoda ho použiť na tepelné spracovanie.
Certifikovaný BIO panenský olej "Virgin Extra" z najprestížnejšej a najchutnejšej francúzskej odrody olív "picholines" je spracovaný podľa tradičnej metódy, výlučne z olív pestovaných a spracovávaných za prísnych noriem ekologického poľnohospodárstva, bez použitia umelých hnojív a pesticídov.
Kvalita ktorá dosahuje dokonalosť. Ručný zber a lisovanie za studena zabezpečujú vzácnu kvalitu prírodných aróm a nízku kyslosť (medzi 0,2 a 0,3%), použité techniky zachovávajú esenciálne mastné kyseliny a vitamín E.
V štýle šperkov sú naše fľaše zdobené vrchnými zátkami z prírodného dreva zdobenými zlatým medailónom, pokryté večernými šatami, chokerom a zakrivenou zlatou brošňou, ktorá prepúšťa svetlo tohto vzácneho oleja.
Ohľaduplnosť k životnému prostrediu, recyklovateľné materiály, ekologické poľnohospodárstvo a organické hnojenie bez pesticídov pre čistý a špičkový produkt.
Identita výnimočného terroiru
Spoločnosť OLEISYS, ktorá sa zaoberá výrobou vysokokvalitného olivového oleja, sa od svojho založenia na marockej pôde rozhodla používať olivy len z pozemkov, ktoré prechádzajú konverziou na ekologické poľnohospodárstvo. Terroir, ktorý ťaží z organického hnojenia a ošetrenia bez syntetických pesticídov.
Kontrolovaný výrobný proces
V spoločnosti OLEISYS je kvalita kráľom. Zber olív je starostlivý a jemný. Nejde o trasenie konárov, aby ovocie padalo, olivy sa zbierajú tesne pred zrelosťou pomocou vhodného stroja na zachovanie kvality. Po zbere olivy nečakajú dlhšie ako 12 hodín, kým sa rozdrvia a potom lisujú za studena.
Množstvo techník, ktoré zachovávajú esenciálne mastné kyseliny a prírodné antioxidanty ovocia.
Práve v nadmorskej výške viac ako 1 100 metrov v strednom Atlase spoločnosť OLEISYS realizuje svoje know-how výrobou výnimočného olivového oleja.
Extra panenský olivový olej OLEISYS sa vyznačuje tým, že je monovarietný, t. j. vyrobený z jednej a tej istej odrody olív: picholínes. Preslávené svojou harmonickou ovocnosťou a perzistenciou na podnebí bolo prirodzené, že boli vybrané pre celý rad olejov OLEISYS.
Na rozdiel od rafinovaných olejov, ktoré sa extrahujú pomocou rozpúšťadiel, extra panenský olivový olej Oleisys sa získava z čerstvých olív iba pomocou mechanických procesov - lisovaním a filtráciou. V tomto zmysle ide o čistú ovocnú šťavu.