Potešenie čaká s chobotnicou od Maison Ederki. Špecialita ukotvená v baskickej gastronómii a konzumovaná po celý rok, chobotnice sú tu kombinované s tradičnou baskickou omáčkou z paradajok, papriky a cibule pre viac chutí.
Naše tipy na degustáciu: vychutnajte si studenú alebo horúcu ako aperitív tapas alebo ako hlavný chod s ryžou.
Zloženie: Kalmáre* (58,5%), paradajky, olivový olej, cibuľa, červená paprika, korenie, soľ.
*Dosidicus gigas, pôvod v juhovýchodnom Pacifiku (FAO 87).
Nutričné hodnoty na 100 g:
energie | 810 kJ / 195 kcal |
Tuky | 16 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,5 g |
Sacharidy | 3,2 g |
z toho cukry | 1,9 g |
Bielkoviny | 9,0 g |
Soľ | 0,7 g |
Skladujte na suchom a chladnom mieste. Po otvorení skladujte vo vhodnej nádobe v chladničke a spotrebujte do 24 hodín.