Hľadáte niečo výnimočné na oslavu alebo večerné posedenie s partnerom alebo priateľmi? Skúste jednu z najznámejších francúzskych delikates, kačacie pečienky foie gras.
Stačí dať jemné plátky na nakrájanú bagetku, posypať kvalitnou morskou soľou a troškou korenia, prípadne doplniť cibuľovým konfitom alebo ovocím, ako je figa, hruška či hrozno a máte pripravený výnimočný zážitok s chuťou Francúzska. Pohár francúzskeho červeného vína už len krásne doplní atmosféru.
Sud-Ouest je chránené označenie pôvodu tejto špeciality a značí juhozápad Francúzska, čo je najvýznamnejšia oblasť pre výrobu foie gras, porovnateľná so Champagne pre šampanské alebo Bordeaux pre červené víno.
Godard za svoje produkty získal už desiatky ocenení, pričom na súťažiach sa nehodnotí len kvalita produktu samotného, ale zohľadňuje sa aj dodržiavania prísnych zásad chovu a výkrmu hydiny tak, aby bol prístup k nim čo „najhumánnejší“. A v tom je Godard na špičke francúzskych producentov foie gras. 73 medailí za svoje výrobky je skutočným ocenením výnimočnosti produktov a prístupu k chovu hydiny.
Výživové údaje | na100g |
Energia 472kcal/ | 1947kJ |
Tuky | 49g |
z toho nasýtené | |
mastné kyseliny | 21g |
Sacharidy | 2g |
z toho cukry | 2g |
Bielkoviny | 6g |
Soľ | 1,45g |
V ponuke aj výhodné balenie 2x125g + nožík zdarma.