Jemne sladká a gurmánska, taká je naša krémová paštéta s figami. Vychutnajte si tento jedinečný recept s opečeným sendvičovým chlebom!
Naša konfitovaná bravčová pečeň s figami očarí mladých aj starých svojou sladkosťou a jemnosťou. Bez farbív, bez konzervačných látok.
Paštéta je tradičná francúzska nátierka pripravovaná pečením najemno pomletého mäsa. Za základ obvykle slúži bravčové mäso, ku ktorému sa pridáva napr. zverina, kačacie či teľacie mäso, ktoré môže byť marinované v zmesi byliniek a vína, často kombinované s koreninami alebo s ovocím – jablkami, figami, slivkami, gaštanmi, hrozienkami či s hríbikmi alebo pikantnou paprikou espelette. Paštéty majú jemnejšiu, krémovejšiu štruktúru v porovnaní s terinami.
Odporúčané servírovanie: paštéty sa tradične servírujú na raňajky, večere, alebo ako predjedlá pred hlavným chodom. Používajú sa za studena do sendvičov, na chlieb či opečenú bagetku s jarnou cibuľkou, čerstvou zeleninou a dijonskou horčicou alebo s cibuľovým či figovým čatní. Sú vhodné aj do placiek alebo tortilly.
Avon et Ragobert je tradičný francúzsky výrobca mäsových produktov. Tradícia výroby siaha až do roku 1898 a gurmánske špeciality tejto značky majú silné postavenie na francúzskom trhu aj v zahraničí.
Zloženie: bravčová pečeň* 48%, bravčový tuk*, bravčové mäso*, figy 5%, soľ, korenie, cesnak. *Pôvod Francúzsko
Môže obsahovať stopy mlieka a vajec.