Diviak na víne z Bergeracu, oblasti, ktorá nie je známa len Cyranom z Bergeracu, ale aj výborným francúzskym vínom, ktoré krásne dopĺňa bohatú chuť tejto francúzskej pochúťky. Bez farbív, bez konzervačných látok.
Terina je tradičná francúzska nátierka pripravovaná pečením hrubšie mletého mäsa. Za základ obvykle slúži bravčové mäso, ku ktorému sa pridáva napr. zverina, kačacie či teľacie mäso, ktoré môže byť marinované v zmesi byliniek a vína, často kombinované s koreninami alebo s ovocím – jablkami, figami, slivkami, gaštanmi, hrozienkami či s hríbikmi alebo pikantnou paprikou espelette. Teriny majú hrubšiu štruktúru v porovnaní s paštétami, ich obsah je po otvorení vhodné opatrne premiešať so šťavou usadenou na dne pohára, čím sa dostane jej chuť do celého obsahu a zjemní sa konzistencia teriny.
Odporúčané servírovanie: teriny sa najčastejšie servírujú na raňajky, večere, alebo ako predjedlá pred hlavným chodom. Používajú sa za studena do sendvičov, na chlieb či opečenú bagetku s jarnou cibuľkou, čerstvou zeleninou a dijonskou horčicou alebo s cibuľovým či figovým čatní. Po zohriatí sú vhodné aj do rizotta, na pizzu, na cestoviny, do placiek alebo tortilly.
Rýchle a jednoduché použitie do teplého jedla:
Avon et Ragobert je tradičný francúzsky výrobca mäsových produktov. Tradícia výroby siaha až do roku 1898 a gurmánske špeciality tejto značky majú silné postavenie na francúzskom trhu aj v zahraničí.
Zloženie: bravčové mäso (krkovička)*, mäso z diviaka* 25%, bravčová pečeň*, koňak, ryžová múka, soľ, víno Bergerac 1%, mliečne bielkoviny (MLIEKO), sušené VAJCIA, sušené MLIEKO, cibuľa, korenie a aromatické bylinky. *Pôvod Francúzsko.
BEZ FARBÍV, BEZ KONZERVANTOV. Dátum min. trvanlivosti: viď obal.
Po otvorení uchovajte v chlade 0-4 C a sporebujte do 3 dní. Vyrobené vo Francúzsku, Avon&Ragobert.
Výživové údaje na 100g: energie: 159 kcal/663 kJ, tuky: 12g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7g, sacharidy: 4,4g z toho cukry 2,3g, bielkoviny: 7,1g, soľ: 6,4g.