Montmarket
3507 Figue Honey, 125g

Objavte jemné spojenie fíg s medom v tomto labužníckom čatní, ktoré je odporúčané najmä ku kozím syrom, výborne sa však hodí ku všetkým syrom, grilovanému či pečenému mäsu a pečeným rybám.
Ovocné a zeleninové konfity či čatní sa používajú na spestrenie rôznych jedál, majú sladkú či sladko kyslú chuť a ľahko nahradia omáčku na pečenej rybe, či restovanú cibuľu v hamburgeroch, hot-dogoch, alebo na grilovanom mäsku. Používajú sa aj na predjedlá alebo rýchle snacky, na rôzne tapas, na tvrdé syry, do bagiet alebo toastov, či do tortilly alebo lokše. Francúzi ich najčastejšie kombinujú s pečienkami foie gras, mäsovými terinami, rilletmi a paštétami.

V teplej kuchyni pridajte konfit na hotové jedlá pred ich servírovaním, alebo pridajte chvíľu pred ukončením grilovania či pečenia.

Zloženie: figa (55%)*, med (25%)*,trstinový cukor*, koncentrovaná citrónová šťava*, želírovacia látka: ovocný pektín. *BIO - organické zložky z ekologického poľnohospodárstva, vypestované bez použitia chemických hnojív a pesticídov.. Dátum minimálnej trvanlivosti: viď obal.

Skladujte v suchu a chlade, po otvorení spotrebujte.  Vyrobené vo Francúzsku, Naturgie.  

Výživové údaje na 100g:

Energia 203kcal/862kJ, Tuky 0,2g/z toho nenasýtené mastné kyseliny <0,1, Sacharidy 49,2g/z toho cukry 47,9g, Bielkoviny  0,9g, Soľ <0,1g.

Receptík:

Vyváľkajte si lístkové cesto, nakrájajte na trojuholníčky, okraje trojuholníčkov jemne pokropte vodou. Na širšiu časť trojuholníka asi 1 cm od okraja, položte kúsok kozieho syra pridajte malú lyžičku konfitu a zvinte zhora, vytvorte polmesiac. Zmiešajte vaječný žĺtok s vodou a potrite vrcholy svojich croissantov. Rúru predhrejte na  200°C, pečieme 15 min.

Šmakuláda pre mlsné jazýčky.

 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.