Montmarket
Authentique

Cuvée Authentique Rouge by Domaine Lafage je ovocné a nekomplikované cuvée z francúzskej vinohradníckej oblasti AOC Côtes du Roussillon. Toto cuvée sa vyrába z odrôd viniča Syrah, Carignan a Grenache Noir. 

V pohári sa toto víno trblieta v teplej čerešňovo červenej farbe. Na nose toto červené víno z juhu Francúzska poteší plnou vôňou lesných plodov a ľahkými nuansami kože a podrastu. V chuťovej bunke tohto cuvée dominuje vôňa čučoriedok a červených a čiernych ríbezlí. Jemné vanilkové a exotické korenie sú tiež očarujúce. Stredné telo je sprevádzané jemnými trieslovinami. Pikantný dozvuk tvorí záver tohto vína z vinárstva Lafage.

Odporúčanie potravín pre Lafage Cuvée Authentique
Toto červené víno z Lafage sa perfektne hodí k baklažánom, paprike a cukete, k ligúrskemu kuraciemu mäsu a k zeleninovým predjedlám.

Hodnotenie Robert Parker: 89-91/100

"Cotes du Roussillon Cuvee Authentique 2015, je zmes s dominanciou Syrah, ktorá obsahuje 10% Mourvèdre. Dozrieva v kombinácii tankov a 50% nových sudov, žiari svojou čistotou a eleganciou, so strednou až plnou bohatosťou a dostatkom crème de cassis, ostružinového likéru, sladkého drievka a množstvom korenistých bylín. Najlepšie na pitie bude za 4-5 rokov od výroby."

Ďalšie hodnotenia:

Gold Medal CGA Paris 2020
Gold Medal Concours vignerons indépendants 2020
Silver Medal Sommelier Wine Award 2020
2 stars Guide Hachette (2016)

 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.