Montmarket

Mäsové nátierky

Medzi mäsové nátierky zaraďujeme paštéty a peny, teriny, rillety, luncheon meat a špecifickú kategóriu tvorí exkluzívna francúzska špecialita, akou sú kačacie a husacie pečienky Foie Gras. Tieto francúzske gurmánske špeciality sa najčastejšie servírujú s opečenou bagetkou na raňajky, večeru, alebo ako predjedlá pred hlavným chodom. Ideálna kombinácia je s jarnou cibuľkou, dijónskou horčicou alebo cibuľovým konfitom.

Hierarchia francúzskych mäsových nátierok v našej ponuke:

  1. Na vrchole trónia husacie a kačacie pečienky Foie Gras Entier, najvyššia kvalita celých pečienok
  2. Nasledujú husacie a kačacie pečienky Foie Gras v bloku, rovnako dobré, ale z menších kúskov pečienok
  3. Husacie, kačacie alebo bravčové Rillety - výrazne mäsové nátierky z veľmi pomaly pečeného mäska
  4. Prémiový luncheon meat Paté Hénaff - 100% bravčové mäsko pevnejšej konzistencie pre krájanie na plátky
  5. Teriny - hrubšie mleté mäsové nátierky, najčastejšie v kombinácii bravčového mäsa s podielom zveriny alebo hydiny
  6. Paštéty a peny - jemne mleté nátierky

Produkty si môžete filtrovať podľa kategórie alebo podľa výrobcov.

POPIS A BLIŽŠIE INFORMÁCIE KU KATEGÓRII

PAŠTÉTY A PENY

Vyrábajú sa podobne ako u nás, z jemne mletého mäsa zmiešaného s ostatnými ingredienciami a následne tepelne upraveného.

TERINY

Terina je tradičná francúzska nátierka pripravovaná pečením nahrubo pomletého mäsa. Za základ obvykle slúži bravčové mäso, ku ktorému sa pridáva napr. zverina, kačacie či teľacie mäso, ktoré môže byť marinované v zmesi byliniek a vína, často kombinované s koreninami alebo s ovocím – jablkami, figami, slivkami, gaštanmi, hrozienkami či s hríbikmi alebo pálivou paprikou espelette. Teriny majú hrubšiu štruktúru v porovnaní s paštétami. Odporúčajú sa podávať nevychladené, izbovej teploty, ich obsah je po otvorení vhodné opatrne premiešať so šťavou na dne pohára, čím sa dostane jej chuť do celého obsahu a zjemní sa konzistencia teriny.

RILLETY

Z rady mäsových nátierok sa jedná o PRÉMIOVÉ PRODUKTY, ktoré sa vyrábajú pomalým pečením husacieho, kačacieho alebo bravčového mäsa, ktoré dosahuje podiel najčastejšie od 70% do 100%. Rillety Hénaff a Godard v našej ponuky patria medzi TOP VÝROBKY ktoré sú 100% z jedného druhu mäsa. Charakteristickú štruktúru rilletov tvoria jemné vlákna mäsa vo vlastnej šťave a masti.

FRANCÚZSKY LUNCHEON MEAT

Mäsová špecialita s tuhšou konzistenciou vďaka ktorej sa používa nakrájaný plátky na opečenú bagetku s horčicou a cibuľkou alebo s cibuľovým konfitom, alebo nakrájaný na malé kocky do šalátov. Naše PATÉ HÉNAFF, bravčový luncheon meat vyrábaný už viac ako 100 rokov podľa rovnakej receptúry patrí medzi výrobky najvyššej kvality. Pri jeho výrobe sa používa iba bravčové mäso, vývar, bravčová pečeň, morská soľ a korenie. Žiadne škroby, dusitany, konzervanty, či iné éčka.

FOIE GRAS

Pochúťka vyrábaná z kačacích alebo husacích pečienok, získaných z hydiny chovanej a vykrmovanej tradičným spôsobom pri dodržiavaní prísne stanovených podmienok. Zaujímavosťou je, že si na foie gras pochutnávali už starí Rímania, ktorí svoje husi vykrmovali figami. Po rozpade rímskeho impéria foie gras z jedálničku zmizli a objavili sa až v 18. storočí vo Francúzsku. V súčasnej dobe je spôsob ich výroby aj konzumácie chránený ako francúzska národná kultúrna pamiatka. U nás ponúkame najmä foie gras najvyššej kvality od dlhoročného výrobcu Godard ktorý získal za svoje produkty množstvo ocenení.

Zoradenie
 
Táto stránka používa súbory cookies, ktoré nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.